Lecţia 12

12. Vindecarea şi liniştirea minţii (egoului)

În Lecţia 12, vom discuta căile de a vindeca şi linişti egoul, acela de a continua să ne alimentăm darurile noastre naturale pentru pace, pentru a vă alimenta simţământul firesc al tihnei.

Când mintea devine zgomotoasă, avem a face cu egoul. Atunci când vă este frică – este iarăşi vorba de ego. Când vă îngrijoraţi – este tot egoul. Obiectivul principal al egoului este să vă fure tihna. Prin contrast cu acesta, sinele superior vă aduce numai pacea, tihnă. Sinele vostru superior nu are nevoie de obiective. El are tot ceea ce îi trebuie. şi voi aveţi tot ceea ce vă trebuie, atunci când vă menţineţi concentrată atenţia pe sinele superior. Cum veţi putea face aceasta?

Am discutat despre o serie de metode foarte puternice, cum ar fi aceea de a a-l chema pe arhanghelul Jophiel, rostind, la orice formă de iritare, următoarea afirmaţie: „Doresc să eliberez acea parte din mine care se irită, ori de câte ori mă gândesc la tine.”

Veţi fi, de asemenea, aliniaţi mai ferm şi cu mai multă uşurinţă cu sinele superior, dacă vă detoxifiaţi corpul fizic. Substanţele chimice vă afectează procesele de gândire şi emoţiile şi pot să accentueze puterea egoului.

Persoanele indigo şi indigo-cercetaş, fiind foarte sensibile, recurg adeseori la substanţe adictive (cum ar fi alimentele, alcoolul, cafeaua, ţigările şi alte droguri), pentru a-şi diminua temerile. Ei se simt timoraţi la ideea succesului sau a eşecului, astfel încât vor amâna într-un mod continuu lucrul legat de scopul vieţii lor. Adicţiile sunt activităţile care risipesc cel mai mult timp, fiind tactici de amânare folosite de către cei indigo sau indigo-cercetaşi. Totuşi, substanţele chimice conduc la nivele sporite de teamă, deoarece ele scad respectul de sine şi nivelele energetice; ele creează sentimente de vinovăţie; şi ne întârzie scopul vieţii. Aceasta face va vocea egoului să fie mai puternică, mai sonoră, iar cei care sunt indigo sau indigo-cercetaşi vor intra astfel într-un cerc vicios.

Dacă aţi avut vreodată senzaţia ca sosit timpul unei detoxifieri, atunci Lecţia din această săptămână este un semnal în plus că aveţi dreptate.

Când începeţi un proces de detoxifiere, trebuie să beţi multă apă. ţineţi întotdeauna pe aproape o sticlă mare cu apă de izvor/purificată/demineralizată. Este îndeobşte eficient ca, în această apă, să adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie, fără nici un pic de zahăr.

Mâncaţi mari cantitaăţi de fructe şi legume organice, evitând mâncărurile prea elaborate. Evitaţi alcoolul, cafeaua, nicotina, zahărul, făina albă şi băuturile acidulate. În schimb, bucuraţi-vă din plin de sucurile de fructe şi legume sau de ceaurile de plante.

Metodele descrise în exerciţiile acestei săptămâni vă vor ajuta să vă reduceţi din pofte.

Dacă suferiţi de vreo maladie care vă afectează dieta, poate că este bine să vă verificaţi planurile cu un doctor nutriţionist sau specialist de medicină holistică, înainte de a intra în acest program de detoxifiere.

Exerciţii pentru Lecţia 12

Faceţi astăzi o listă cu toate substanţele chimice pe care obişnuiţi să le ingeraţi. În plus faţă de unele chimicale cum ar fi alcoolul sau nicotina, treceţi pe listă şi substanţele chimice conţinute de alimente şi băuturi (cum ar fi conservanţii, aditivii, coloranţii alimentari, cofeina şi zahărul).
Decideţi care sunt acele substanţe la care sunteţi gata de a renunţa. Trebuie să manifestaţi dorinţa şi disponibilitatea de a înceta să mai ingeraţi acea substanţă chimică. Bifaţi pe listă aceste substanţe.
Îngerii şi arhanghelul Raphael (îngerul vindecării) sunt întotdeauna bucuroşi să vă sprijine în a vă elibera de aceste substanţe. Procesul vostru de detoxifiere nu trebuie să fie o luptă, şi aceasta graţie puterilor miraculoase ale îngerilor. Rostiţi către îngeri, către Raphael următoarea afirmaţie: „Vă rog, ajutaţi-mă să mă debarasez de poftele pe care le am pentru…(completaţi aici care sunt chimicalele faţă de care doriţi să nu mai aveţi nici un fel de poftă sau adicţie). Doresc să mă eliberez complet de orice pofte şi ataşament faţă de (numiţi substanţele chimice respective) acum şi pentru totdeauna, în toate direcţiile timpului.”
În timp ce adormiţi, chemaţi-l pe arhanghelul Mihail (îngerul care ne acordă protecţie şi ne eliberează de temeri, de frică). Spuneţi-i aşa: „Arhanghele Mihail, te rog intră în visele mele din această noapte şi curăţă-mă de orice temeri legate de a-mi reaminti de şi a merge către scopul divin al vieţii mele.”
Dacă aţi observat că sunteţi complet pregătiţi de a renunţa la chimicale, nu mai este nevoie să repetaţi această metodă. Totuşi, dacă aţi resimţit vreo piedică în calea renunţării la chimicale, va trebui să repetaţi paşii de la 1 la 4, până ce aţi constat că doriţi cu adevărat să vă eliberaţi de poftele faţă de unele chimicale.

Este de asemenea de ajutor să vă bucuraţi, pe tot parcursul procesului de detoxifiere, de sprijinul unui prieten de nădejde care va face purificarea în acelaşi timp cu voi – sau al unui profesionist din domeniul medical care să vă susţină eforturile.

Call Now Button