Lecţia 14

14. Manifestarea Scopului vieţii voastre (partea I)

Pe măsură ce vom continua să ne păstrăm în legătură cu scopul vieţii noastre, fiind, în acelaşi timp, pacea Noii lumi, vom dori să aflăm ce trebuie să ne reamintim, pentru a putea manifesta tot ceea am dori să existe în vieţile noastre.

„Credinţele ne creează realitatea” este adevărat pentru orice lucru din vieţile noastre. Credinţele noastre despre valoare ne creează felul în care simţim că suntem şi ceea ce experimentăm, drept rezultat. Credeţi cu adevărat că dispuneţi de capacitatea de a manifestat tot ceea ce aţi dori? Credeţi că sunteţi demni de a vă bucura de adevărata abundenţă sau există pe acolo unele credinţe vechi care vă blochează acest flux?

Să analizăm următoarele întrebări, pentru a ne familiariza cu câteva din credinţele noastre care provin dintr-o programare mai veche:

Care sunt temerile sau credinţele voastre legate de bani? (de ex.: dacă îmi pierd slujba, nu voi mai putea fi în stare să îmi plătesc facturile, iar ceilalţi mă vor percepe ca pe un ratat.)
Care sunt credinţele voastre legate de bogăţie, prosperitate şi abundenţă? (ex.: Trebuie să lucraţi din greu, multe ore, pentru a reuşi. Oamenii vor dori tot felul de lucruri de la mine, dacă sunt bogat. Banul duce la lăcomie.)
Care vă sunt credinţele legate de propria valoare, propria îndreptăţire de a primi abundenţa?
Ce credeţi despre voi? (ex.: Cine sunt eu să primesc abundenţa, fără să muncesc „din greu” pentru ea? ştiu că alţii o pot face, dar aceasta nu este şi darul meu.)

Este importantă crearea unui nou sistem de valori care să ne susţină procesul de manifestare. Puteţi face aceasta eliberându-vă de vechile temeri şi credinţe, înlocuindu-le cu altele noi. Notaţi care esteo credinţă mai veche de-a voastră, eliberaţi (pentru a o elibera, o puteţi arde sau şterge de pe listă – sau o puteţi reformula mental), creând în locul ei o credinţă nouă. Printre modalităţile care există pentru crearea unor noi sisteme de valori/credinţe, se numără: rostirea lor, în mod regulat, cu voce tare; scrierea lor repetată; observându-vă atunci când sunteţi asaltat de vechile tipare, dânde-le semnalul de „anulare”. Conştientizaţi puterea cuvântului rostit şi faceţi astfel încât cuvintele pe care le folosiţi să fie în consonanţă cu noul vostru sistem de valori.

Cum ar fi să trecem de la încredinţarea că slujba în care ne aflăm ne este sursa (sau orice altă circumstanţă exterioară) la încredinţarea că Dumnezeu este sursa? Învăţând mai multe despre Legile universale ale prosperităţii, vom putea crea noi credinţe despre noi înşine şi despre prosperitatea noastră – este exact ceea ce vom învăţa în lecţia următoare.

Temă: Gândiţi ceva timp la cele mai vechi amintiri pe care le aveţi, legate de bani. Care v-au fost experienţele copilăriei, legate de bani, şi cum v-au influenţat ele credinţele actuale, în acest sens?

Răspundeţi la întrebările de mai sus, ele vă vor ajuta să descoperiţi care sunt credinţele limitative, care v-ar putea bloca capacitatea de manifestare.

O dată ce aţi descoperit acele idei limitative, organizaţi o ceremonie simplă, pentru a le elibera (mergeţi pe intuiţia personală aici). Înlocuiţi vechile credinţe/idei cu cele noi şi practica-ţi-le.

Call Now Button