Lecţia 15

15. Manifestarea Scopului vieţii voastre (partea II)

O dată ce am abordat locurile de interferenţă ale tiparelor noastre vechi de credinţe/idei cu capacitatea pe care o avem de a manifesta tot ceea ce ne trebuie în vieţile noastre, putem apoi să trecem la Legile universale ale prosperităţii, care ne vor sprijini în acest proces.

Iertarea este una din legile universale ale prosperităţii: Cuvintele au puterea de a ierta. Imaginaţi-vă ţinând în mână o cutie. În cutie spaţiul nu este nelimitat, iar voi aţi pus acolo momentele voastre de mânie, cele în care v-aţi simţit jigniţi – deci, nu prea mai este loc acolo, atât tomp cât vă agăţaţi de acestea. Nu aţi mai lăsat nici un pic de loc pentru lucrurile bune, contaminând şi puţinul loc rămas şi pentru lucrurile bune, care nu au au încetat să se verse în această cutie.

De ce nu renunţăm oare la răni mai vechi? – uneori ne temem de schimbare sau de faptul că am putea atrage atenţie făcând pe „bieţii nefericiţi”, sau pe victimele. Aruncăm responsabilitatea actelor noastre în spatele altora şi, uneori, nu ne debarasăm de unele răni, doar pentru a ne autopedepsi.

Care ar fi căile prin care am putea elibera rănile, mânia, etc.? Numiţi-le, scrieţi-le, eliberaţi-le, ardeţi-le, reformulaţi-le. Faceţi ceea ce simţiţi că trebuie să faceţi, eliberaţi şi apoi mergeţi să vă distraţi, să vă simţiţi bine.

Iertarea este cea care ne îngăduie să ne iubim pe noi înşine. Dacă ne-am putea vedea ca persoane iubitoare şi iertătoare, nu ne-am iubi atunci şi mai mult pe noi înşine? Trebuie să ieşim din tiparele învechite. Cum aţi putea trata un copil care ar spune vorbe critice sau de ocară? Aşa trebuie să ne tratăm şi pe noi înşine. A fi om nu este prea uşor lucru. A descinde din fiinţele de lumină într-un corp fizic este o trecere cam dură.

A avea o atitudine de gratitudine este o altă lege – avem nevoie de aceasta atunci când dăm, când primim, când iertăm. De ce este această atitudine atât de importantă?

Ceea ce manifestaţi în lume este şi ceea ce veţi primi.
O atitudine de gratitudine, de recunoştinţă va atrage mai mult bine.
Vă menţine concentraţi pe ceea ce aveţi bun – şi departe de obiceiul de a vă plânge tot timpul.

„Există probe covârşitoare care vin în sprijinul premisei că succesul vine mai degrabă din anumite trăsături mentale, numite atitudini, decât din orice alt factor (depăşind cu mult chiar şi educaţia, banii, aparenţele sau înzestrarea). Atitudinile sunt rezultatul opţiunilor pe care le facem – a deciziilor legate de ceea ce credem sau ceea ce nu credem, privitor la vieţile noastre. Este limpede – calitatea de a face nu este înnăscută, iar cel care realizează multe nu s-a născut astfel. El/ea a devenit aşa.” – din „What Makes the Great Great” („Ce îi face măreţi pe oamenii mari”), Dennis P. Kimbro, Ph.D.

Este greu să ne deprimăm, când suntem mulţumiţi şi recunoscători pentru tot ceea ce am primit, aceasta trimiţând universului mesajul că dorim mai multe lucruri de acest fel.

Legea lui a dărui: (poate fi numită şi Legea lui a da şi a primi). A da şi a primi sunt aspecte diferite ale fluxului de energie din Univers. În disponibilitatea pe care o manifestăm de a oferi ceea ce urmărim să obţinem, menţinem în circulaţie, în vieţile noastre, abundenţa Universului.

„Universul funcţionează prin schimburi dinamice. A opri curgerea energiei este ca şi cum ai opri curgerea sângelui în vene. Atunci când această curgere încetează, sângele începe să se adune, să se coaguleze, să stagneze. Iată de ce trebuie să dăm şi să primim, pentru a menţine în circulaţie, în vieţile noastre, iubirea, bunăstarea şi afluenţa – sau a orice dorim de la viaţă.” Deepak Chopra – Cele şapte legi spirituale ale succesului.

Trebuie să fim în stare să le facem pe amândouă – să şi dăm, să şi primim – (inspiraţie şi expiraţie – ceea ce urcă trebuie să şi coboare, etc.) Cu cât dai mai mult, cu atât vei primi mai mult, întrucât vei face ca abundenţa Universului să circule prin viaţa ta.

Cu cât vei adăuga lumii mai multă conştientizare, cu atât vei primi, în schimb, mai mult din această experienţă. Sau vei face experienţa Universului, potrivit credinţei tale.

i propune obiective specifice este o altă lege universală. Trebuie să transmitem Universului exact ceea ce dorim – trebuie să fim precişi. „Cere şi ţi se va da.” Atunci când intri într-un restaurant, îi ceri chelnerului exact ceea ce ţi-ai dori. Universul aşteaptă ca noi să îi spunem exact ceea ce am dori. Scrieţi care vă sunt obiectivele – Fixaţi data la care aţi vrea ca ele să se întâmple – Faceţi un mic pas către acest ţel, pentru a demonstra Universului că vă doriţi ca el să se întâmple.

Fii dornic de a-ţi asuma riscuri. Rugăciunile ţi se pot realiza, atunci când ţi se cere să faci ceva ce iese din zona ta de comfort. Trebuie să laşi şi „modalitatea” de o parte. Atunci când nu ne putem debarasa de „modalitate”, considerând că ceva trebuie neapărat să se manifeste, noi limităm astfel modul în care Universul ne poate aduce ceea ce este bun pentru noi. Trimitem astfel mesajul că nu suntem încă pregătiţi de a primi ceea ce am cerut. Parcurgeţi aceste legi, exersând felul în care trebuie ele aplicate. În combinaţie cu crearea de noi sisteme de valori, noi credinţe, aceste legi sunt extrem de puternice! Folosiţi-le cu chibzuinţă.

Call Now Button