Lecţia 16

16. Să învăţăm cum să relaţionăm cu persoanele care nu sunt indigo

În cadrul relaţionării cu persoanele care „nu sunt indigo”, este important să ne reamintim să vedem pe oricine cu ochii iubirii şi compasiunii. Fiecare din noi a ales acele lecţii pe care trebuie să le înveţe, lecţiile necesare dezvoltării sale individuale, lecţii pe care le-a ales înainte de a coborâ aici. Deci în fiecare moment ne aflăm în locul perfect, pe calea noastră spirituală, în locul unde trebuie să ne aflăm, pentru a fi ajutaţi în misiunile noastre. Când ne vom reaminti aceasta, va fi mai uşor pentru noi să cultivăm compasiunea, fără judecată, faţă de alţii.

Când întâlniţi pe cineva care poate părea „diferit” sau „dificil”, încercaţi să găsiţi acel teritoriu unde puteţi rezona împreună. Aşa cum se întâmplă în relaţia profesor-elev, profesorul este cel care va găsi nivelul la care se află capacităţile elevului şi va porni de acolo.

Nu există bine sau rău, adevărat sau fals, ci doar înţelegerea perfecţiunii la care a ajuns fiecare din noi, în chiar acest moment. Un bun profesor va găsi acel nivel, căruia i se va adresa în mod direct.

Un bun profesor este şi un constructor de relaţii. „Nu îmi pasă ceea ce ştii, de vreme ce ştiu că îţi pasă.” Prin construirea relaţiei, un indigo poate să relaţioneze cu un non-indigo, prin compasiune şi înţelegere. În cadrul acestor relaţii pline de afecţiune, pot fi sădite seminţele transformării, cele care vor germina cândva, în viitor.

Un bun profesor va încerca să descopere felul în care elevul său poate învăţa mai bine, învăţându-l apoi în acea modalitate. De asemenea, printr-o combinare a stilurilor sale de predare, un profesor poate adăuga stiluri audio, cinetice, vizuale sau de altă natură, pentru a ajunge să intre în rezonanţă cu elevul său. Ca şi cu persoanele indigo, nu există o cale unică de conectare, de a ajunge la celălalt, de a relaţiona mai bine cu acesta. Folosiţi o varietate de puncte de conexiune – mers în natură, râsul, aventura, etc., în încercarea de a stabili o legătură şi de a-i ajuta pe cei care „nu sunt indigo”.

Call Now Button