Lecţia 2

Motivul pentru care am renunţat la puterea noastră indigo

În Lecţia 2, vom discuta despre motivele pentru care aţi renunţat la „puterea indigo” şi despre cum puteţi vindeca acele experienţe.

După cum am discutat în Lecţia 1, voi v-aţi născut cu unele daruri naturale menite a ajuta lumea şi a vă ajuta să vă simţiţi paşnici, prosperi şi sănătoşi. Aceste daruri le numim „putere indigo”, întrucât copiii indigo deţin această puternică combinaţie de daruri. Copiii indigo (a căror vârstă se înscrie în orice registru al copilăriei sau maturităţii) sunt oameni extrem de sensibili care s-au născut cu o înţelepciune care nu aparţine acestei lumi.

Deci care este motivul pentru care a trebuit să renunţaţi la puterea voastră indigo? în această lecţie vom explora unele dintre cele mai obişnuite dintre motive. în timp ce veţi citi aceste motive, urmăriţi-vă simţămintele, gândurile sau viziunile pe care le veţi primi şi care vă vor furniza informaţii suplimentare despre cauzele care v-au făcut să renunţaţi la darurile voastre. Notaţi undeva orice reacţii interne sau mesaje pe care le-aţi putea avea sau primi.

Printre motive se numără:

  1. Faptul că aţi fost sâcâiţi şi ridiculizaţi. Dacă vi s-a spus vreodată: „Eşti atât de sensibil/ă”, atunci v-aţi aflat în mijlocul unor oameni care nu apreciază darul sensibilităţii. Oamenii sensibili, cum sunteţi voi, au capacitatea de a simţi energia situaţiilor, oamenilor şi obiectelor neînsufleţite. Acest radar intern vă îndrumă, îndepărtându-vă de împrejurările şi relaţiile dure (aceasta atunci când ascultaţi de intuiţie) şi vă îndrumă către situaţiile pozitive şi fructuoase. Probabil aţi fost necăjit/ă sau ridiculizat/ă pentru că sunteţi ciudat/ă. Aceasta s-a întâmplat din pricină că procesele de gândire ale persoanelor indigo sunt diferite de cele ale omului mediu. Persoanele indigo gândesc la înţelesurile profunde ale vieţii; la cum pot fi de folos; la căile de conectare cu Spiritul; la iubirea divină; şi la capacităţile magice pe care voi stiţi, într-un mod inconştient, că le aveţi. Omul mediu nu se gândeşte decât la propriile sale nevoi. Deci, nu este de mirare că sunteţi calificaţi drept ciudaţi! De fapt, dacă stai bine să te gândeşti, este chiar un compliment!
  2. Pedepsele. Nu vi s-a spus cumva că aptitudinile voastre psihice sau intuitive din copilărie sunt ceva greşit? Nu cumva aţi fost acuzat/ă că aţi fi nebun/ă sau rău/rea, pentru faptul că primeaţi mesaje din lumea spirituală? Persoane indigo au fost internate în spitale psihiatrice sau le-au fost administrate medicamente psihotrope (inclusiv Ritalin şi Prozac) de către nişte adulţi care erau înfricoşaţi de aptitudinile lor spirituale.Acum ştiinţa a ajuns la concluzia că aptitudinile telepatice sunt ceva normal pentru om (vezi, pentru mai multe informaţii, studiile despre telepatie ale lui Daryl Bem, Ph. D. la Cornell University). Ne naştem cu capacitatea de a citi gândurile, de a primi informaţii privitoare la viitor şi de a simţi emoţiile altor persoane.Totuşi, dacă aţi fost pedepsit/ă, în copilărie, din pricina darurilor psihice, atunci pesemne că aţi renunţat la ele, de teamă sau din dorinţa de a face pe plac autorităţilor şi adulţilor – fie ei părinţi, profesori sau medici.
  3. Egoul. în afara motivaţiilor exterioare pentru care veţi fi renunţat la puterea indigo, probabil că motivele cele mai importante au fost de ordin interior. Ca oricine trăieşte pe această planetă, aveţi un ego. Acest ego reprezintă acea parte din noi care se teme de Iubire. Egoul consideră că existăm ca ceva separat faţă de Creator, ca şi unii faţă de ceilalţi. Deci egoul se sperie, la un moment dat, se simte vinovat şi intră în defensivă, în temeiul ideii că toţi se află acolo pentru el/ea. Egoul nu vrea va voi să vă reamintiţi de Iubire sau de Unime, pentru că atunci el şi-ar pierde puterea, aidoma vrăjitoarei celei rele din Vrăjitorul din Oz. Deci egoul a inventat tot soiul de căi ingenioase prin care să vă alimenteze temerile privitoare la puterea voastră indigo, uneori chiar fără ca voi să vă daţi seama de aceasta. Iată aici o listă cu modalităţile preferate ale egoului de a vă menţine într-o stare de teamă. Cât citiţi lista, notaţi undeva ce simţăminte, gânduri sau viziuni veţi resimţi sau primi.
    1. Cu cât mai mare este obiectivul, cu atât este mai mare temerea. Dacă sufletul vostru a semnat – înainte de încarnare – că va ajuta o sumedenie de persoane în timpul acestei vieţi, atunci este firesc ca frica, temerea să fie mai mare. Egoul doreşte să vă împiedice să îndepărtaţi mari cantităţi de frică din lume, pentru că numai astfel poate el să îşi menţină o supremaţie extinsă. Cei care au obiective de viaţă dintre cele mai mari vor avea întotdeauna şi multă frică. Ei vor tinde să cadă în tot soiul de deprinderi rele, printre care se numără abuzul de substanţe toxice şi tulburările alimentare. Aceasta se întâmplă din pricina motivului de la 3B.
    2. Tactici de întârziere. Egoul doreşte ca întotdeauna voi să tergiversaţi, pentru a nu vă reaminti de iubire. Egoul doreşte să evite să aibă a face cu scopul vieţii voastre. Egoul doreşte ca voi să credeţi că fericirea se află la colţul străzii…. undeva în viitor. Egoul este cel care vă face să vă pierdeţi timpul cu acele deprinderi rele, pentru a nu mai lucra la scopul vieţii voastre. Deci vom numi aceste deprinderi „tactici de întârziere”, întrucât ele au fost inventate pentru a vă abate o eternitate de la ţelul vostru. Egoul spune „Voi fi gata pentru scopul vieţii, imediat după ce (puncte, puncte care înseamnă – voi slăbi, îmi voi plăti facturile; mă voi muta într-o altă casă; voi deschide sau găsi un centru de vindecare; îmi voi publica lucrările; voi absolvi vreun grad universitar; voi deveni maestru Reiki, etc.). Deşi toate acele obiective sunt dintre cele mai salutare, tactica întârzierii nu are decât menirea de a vă îndepărta de adevăratul ţel pe care vi l-aţi propus, de frică.
    3. Sindromul impostorului. Atunci când Ioana d’Arc a început să primească acele mesaje de la arhangheli şi sfinţi, ea a crezut, la început ceva de felul „De ce tocmai mie mi se întâmplă asta?” Atunci când mesajele au îndrumat-o spre a salva Franţa, Ioana d’Arc a cedat nervos. Până la urmă nu era decât o tânără analfabetă de la ţară! Totuşi, graţie lui Dumnezeu, ea şi-a ascultat îndrumarea divină lăuntrică,reuşind să îşi depăşească nesiguranţa.
  4. Egoul încearcă să vă spună că nu sunteţi pregătit/ă să ajutaţi lumea. Ce s-ar întâmpla dacă toţi am asculta de această voce? Nu am mai avea nici o Maică Tereza, nici un Mahatma Gandhi, nici un Martin Luther King Jr., nici pe alţi eroi ai epocii moderne. Nu există excepţie, fiecare persoană se simte, la un moment dat, ca un impostor. Important este să nu lăsăm ca acest simţământ să ne oprească de la a ne revendica puterea indigo şi obiectivul vieţii noastre.

Temă pentru Lecţia 2.

Notaţi undeva numele persoanelor care vreodată v-au sâcâit, ridiculizat sau pedepsit. Pentru fiecare persoană de pe listă spuneţi (fie mental, fie cu voce tare): „Doresc ca acum să mă curăţ de orice lucruri din trecutul meu, legate de tine. Doresc să eliberez orice ar fi nesănătos în legătură cu tine şi relaţia noastră, păstrând doar lecţiile şi iubirea. îmi revendic acum moştenirea mea divină a păcii, sănătăţii şi abundenţei.”

Call Now Button