20. Fixarea obiectivelor
În această lecţie vom începe să punem laolaltă câteva din elementele care se desprind din lecţiile anterioare. În lecţiile 6-8 am analizat care sunt misiunile noastre personală şi globală şi, în ultimele două lecţii am abordat activităţile care vă fac să vă irosiţi din timp.
Acum că am creionat care sunt acele activităţi care vă sunt importante (problemele de pe lista „A” din lecţia 18), să vedem câte din acele activităţi sunt direct relaţionate cu ceea ce aţi menţionat a fi misiunile voastre individuală şi globală. Reveniţi la lecţia 7 – la ceea ce aţi scris în legătură cu slujba voastră de vis? Câte din activităţile de pe lista voastră „A” vă afectează într-un mod direct sau indirect misiunea pe care v-aţi făurit-o? Uneori vom vedea imediat o corelaţie, iar alteori ne vom întreba în ce măsură activităţile sau munca pe care o facem acum are sau nu vreo legătură directă cu misiunea noastră. Trebuie, de asemenea, să ştiţi că, indiferent de cum stă situaţia, totul se află aranjat potrivit ordinii divine.
Pentru a reuşi să rămânem pe linia misiunii noastre, ne poate fi de ajutor fixarea unor obiective. Din nou, folosind informaţii din lecţiile anterioare, treceţi prin exerciţiul de mai jos, destinat fixării de obiective. Este, de asemenea, foarte important să nu uităm să ne simţim bine, să ne DISTRăM! Ne aflăm pe planetă pentru a da şi a primi iubire şi aceasta ne vine în forme atât de felurite – mai ales atunci când ne şi simţim bine. ştiţi că începeţi să fiţi „pe linie” sau „pe fază”, atunci când misiunea sau munca voastră destinată lumii începe să fie din ce în ce mai plăcută. Găsiţi mici lucruri care să vă bucure şi care vă fac să zâmbiţi. Trebuie să ştiţi că, deşi misiunea vă este importantă, şi distracţia este tot atât de esenţială.
Exerciţiu pentru fixarea de obiective:
Într-un carneţel, dedicat creşterii voastre personale, scrieţi toate dorinţele voastre, indiferent de enormitatea sau lipsa lor de importanţă.
Alegeţi 12 dintre cele mai importante dorinţe şi aşezaţi-le pe o pagină, pentru a stabili ordinea importanţei lor pentru voi. Fiţi foarte exacţi.
Fixaţi data până la care doriţi să realizaţi fiecare din obiective. Scrieţi acolo această dată.
Fiţi deschişi şi receptivi la schimbare. Rugaţi-vă zilnic: „Doamne, spune-mi cum trebuie să mă schimb, pentru a-mi împlini fiecare din obiective?”
Citiţi aceste obiective cel puţin de trei ori în fiecare dimineaţă şi seară. Lăsaţi-vă purtaţi de entuziasm faţă de fiecare din ele.
Imaginaţi-vă cum veţi îndeplini fiecare din obiective. Faceţi un scenariu pentru fiecare.
Acceptaţi-vă succesul acum. Acţionaţi ca şi cum obiectivele ar fi fost deja atinse.
Adoptaţi măsuri pozitive – cu credinţă – pentru realizarea obiectivelor. Puneţi pe hârtie câteva din micile acţiuni pe care le puteţi întreprinde acum. AVEţI ÎNCREDERE că veţi primi ajutor, că obiectivele vă vor fi atinse.
Nu spuneţi nimic altora. ţineţi-vă obiectivele pentru voi – ca ceva între voi şi Dumnezeu. (Excepţie poate face situaţia în care aveţi un partener cu care vă rugaţi sau faceţi planuri măreţe, care visează la acelaşi nivel cu voi).
ştergeţi de pe listă obiectivele, pe măsură ce ele se îndeplinesc şi continuaţi să adăugaţi altele noi.
Nu uitaţi să vă şi distraţi!