Lecţia 6

6. Misiunea voastră personală

În Lecţia 6 vom încerca să aflăm care este misiunea voastră personală.

Atât persoanele indigo (în special cele născute între anii 1975 şi 1995 care sunt foarte preocupate de relele sociale ale lumii în care trăim) şi indigo-cercetaşi (cei născuţi înainte de 1975 şi care posedă multe din caracteristicile indigo, cum ar fi marea sensibilitate) au misiuni importante în viaţă.

Cum am menţionat la Lecţia 3, aveţi atât o misiune personala, cât şi una globală. Misiunea voastră personală constă dintr-o lecţie sau mai multe – pe care va trebui să le învăţaţi în timpul vieţii. Ar putea fi vorba, spre exemplu, de răbdare, iertare, generozitate, echilibru sau tenacitate.

Un mod de a descoperi care este misiunea voastră personală este acela de a studia tiparele recurente din viaţa voastră. Care sunt acele situaţii în care vă aflaţi fără încetare? Aceste situaţii reprezintă tot atâtea oportunităţi de a învăţa care este lecţia pe care o implică misiunea voastră personală. Fiecare din aceste tipare conţine binecuvântări şi daruri ascunse, cum ar fi acelea de a vă ajuta să deveniţi mai puternic/ă, mai blând/ă, mai plin/ă de compasiune, mai conştient/ă de sine, etc.

O dată ce vă veţi fi învăţat lecţia, tiparul respectiv va dispărea într-un mod automat şi pentru totdeauna. V-aţi învătat lecţia, deci ea nu va mai trebui să se tot repete. Un exemplu privitor la răbdare. Dacă obiectivele voastre se manifestă mai lent (sau deloc), aveţi ocazia de a învăţa ceva despre răbdare. Uneori, obiectivele ne sunt zădărnicite din pricina nerăbdării, cea care ne face să încercăm prea asiduu, să împingem şi să forţăm lucrurile. O dată ce ne vom abandona lupta şi ne vom lăsa în voie, obiectivele noastre se vor manifesta pe loc. „O infinită răbdare va avea rezultate imediate.”

Compasiunea – Dacă voi sau cineva drag vouă suferă de o boală cronică, aceasta va fi o bună oportunitate pentru ca voi să dezvoltaţi compasiune pentru provocările fizice. Compasiune înseamnă să simţi iubire şi apreciere faţă de persoana încercată, ceva diferit de milă – care ănseamnă să te simţi prost faţă de ea. Compasiunea dă putere, pe când mila o consumă. Cei care au de învaţat ceva din „compasiune”, ca misiune legată de creşterea lor personală, vor deveni minunaţi vindecători, profesori şi consilieri.

Iertarea – Dacă v-aţi născut într-o familie abuzivă şi disfuncţională, veţi avea ocazia de a cîştiga imens, din punct de vedere al creşterii personale, prin procesul iertării. Iertarea nu însemnă resemnare – „nu e nimic că mi-ai făcut ce mi-ai făcut”, ci înseamnă – pur şi simplu – că refuzi să mai cari după tine otrava mâniei în minte şi în trup. Cei care iartă abuzurile devin unii din cei mai minunaţi consilieri, pentru că ei vor şti într-adevăr cum să îşi impresioneze clienţii folosindu-se de durerea morală, emoţională, pentru a aduce vindecarea.

Temă pentru lecţia 6

Vă rog să vă faceţi timp pentru a răspunde la următoarele întrebări. Aceasta vă va ajuta să înţelegeţi mai în profunzime şi să vă precizaţi care este misiunea voastră personală:

Care sunt tiparele recurente pe care v-aţi săturat să le tot abordaţi?
Care sunt tiparele care v-au adus indicii importante despre misiunea voastră personală?
Care sunt binecuvântările şi darurile pe care le-aţi primit, pornind de la aceste tipare ale vieţii voastre?

După ce aţi trecut pe hârtie aceste răspunsuri, vă rog să rostiţi şi/sau să scrieţi, de cel puţin două ori pe zi, următoarea afirmaţie: Las totul să se ducă, păstrând pentru mine doar lecţiile şi Iubirea. Mă eliberez acum de toate tiparele dureroase ale vieţii mele, în toate direcţiile timpului. Nu atrag, în schimbul lor, decât tipare plăcute şi înălţătoare, remontante. şi aşa este!”

În următoarea lecţie, vom începe să explorăm care este misiunea voastră globală, privind mai îndeaproape scopul vieţii voastre.

Call Now Button