Lecţia 8

8. Misiunea globală, văzută din interior

În Lecţia 8 vom continua să ne concentrăm pe stabilirea misiunii globale.

În ultima noastră lecţie am abordat o serie de aspecte exterioare legate de misiunea globală, cum ar fi observarea ocupaţiilor şi persoanelor pe care le admiraţi într-un mod deosebit.

În această lecţie, vom examina unele din componentele interioare ale misiunii voastre globale. Poate că simţiţi cum ceasul deşteptător dă semnalul, pentru simţul voastru interior, îndemnându-vă să vă aduceţi contribuţia la pacea mondială. Sau vă puteţi conecta la ceasul deşteptător lăuntric sub forma unei îngrijorări: vă îngrijorează motivul pentru care vă aflaţi pe planetă, înţelesul pe care îl are viaţa voastră, care este scopul vieţii voastre, dacă veţi putea trăi sau nu/dacă vă veţi putea întreţine din ceea ce face obiectul acestui scop sau dacă altcineva va „rezona” sau nu în consonanţă cu scopul vostru.

Veţi putea, de asemenea, să simţiţi care vă este misiunea, sub forma unei bucurii care vă cuprinde ori de câte ori vă gândiţi la acel lucru. Sau gândul la misiunea voastră globală vă poate face să o resimţi ca mânie (faţă de ceva cum ar fi copiii sau ecologia), tocmai pentru că vă este dragă şi apropiată sufletului. Misiunea voastră globală vă va bate la uşa lăuntrică printr-o serie de simţăminte repetitive (cum ar fi cele descrise mai sus), gânduri, idei, viziuni sau dorinţe. Veţi putea gândi atunci că misiunea voastră este doar un vis. Vă veţi îngrijora atunci că nu sunteţi calificat sau pregătit suficient pentru respectiva misiune.

Egoul este sinele nostru inferior. Toată lumea are un ego şi nu trebuie să ne fie nici unuia din noi ruşine cu el. Ceea ce contează este să recunoaşteţi care sunt trăsăturile discursului pe care vi-l ţine egoul, care ţine de vinovăţie, teamă, îndoială şi ….. de a nu-i conferi putere sau realitate. Egoul nu vrea ca voi să vă reamintiţi de care este misiunea voastră globală, pentru că egoul doreşte ca teroarea să domnească în continuare. Deci egoul ne va ataca întotdeauna cele mai vulnerabile din probleme.

De exemplu, dacă vă temeţi ca nu cimva să vă comportaţi arogant, egoul vă va spune că este de-a dreptul disproporţionat să credeţi că îi veţi putea ajuta pe alţii. Dacă vă temeţi să nu greşiţi, atunci egoul vă va spune că nu trebuie să luaţi hotărâri, numai pentru că ele ar putea fi greşite. Dacă aveţi temerea că alţii v-ar putea ridiculiza, egoul vă va agasa cu temeri legate de aceasta, dacă v-aţi gândi să vorbiţi în public, spre exemplu. Reintegrarea puterii indigo înseamnă să îţi recapeţi puterea confiscată de ego şi să o canalizezi, în schimb, către misiunea ta globală.

Temă pentru Lecţia 8

De această dată, timp de o săptămână, observaţi-vă orice simţăminte, gânduri sau vise repetitive prin care sunteţi îndemnat să aduceţi îmbunătăţiri lumii. Scrieţi-le undeva, chiar dacă nu credeţi că sunt reale sau posibile. Pe bucăţi separate de hârtie, scrieţi orice temeri vă vin de la ego, ori de câte ori vă gândiţi la contribuţia pe care doriţi să o aduceţi lumii. Puneţi acele temeri în „cutia” specială pe care aţi creat-o la Lecţia 4. (Este acea cutie specială care stă într-un loc ferit sau pusă pe un altar, căreia îi poţi încredinţa rugăminţile sau temerile tale, pentru a le elibera). Afirmă frecvent următoarele: „Sunt în siguranţă, sunt iubit/ă şi protejat/ă. Mă concentrez să aduc mai multă lumină în această lume, prin misiunea mea globală.”

Call Now Button