Master Yu

Master Yu, Jae Sheen este unul dintre cei mai dinamici şi inovatori antrenori ai tradiţiei Sundao din America şi Europa. S-a instruit în Coreea de Sud. A practicat Vindecare Sundao, Tai Chi Integral şi Yoga Taoistă.

Din 1998 s-a stabilit în SUA şi practică în California şi Arizona. Este fondator şi director al Institutului Natural de Vindecare Sundao din Los Angeles şi Iniţiator şi Coordonator de Programe la Centrul de Vindecare din Scottsdale, Arizona.

Într-o formă deosebit de atractivă Master Yu ne luminează cu principiile pline de profunzime şi înţelepciune ale vindecării antice din Est, precum şi cu artele marţiale şi filozofia specifică acestei zone.

În seminariile sale veţi trăi o experienţă profundă de vindecare Sundao. Tot ceea ce veţi învăţa în cadrul acestor seminarii se poate aplica în viaţa de zi cu zi pentru a vă continua propria dezvoltare şi creştere spirituală.

Master Yu despre Master Yu şi despre funcţia de învăţător:

„Eu trăiesc în Arizona, SUA. Lucrez ca un om care învaţă pe alţii tehnica Sundao. Nimeni nu m-a obligat să o fac, niciun profesor. Este ceva ce a venit din inimă. Pentru mine a fost o mare plăcere şi o mare trezire.

Învăţător – este capacitatea de a transmite. Acest lucru necesită o disciplină specială, o anume conduită. O persoană care alege o astfel de ocupaţie este de preferat să fie bine fizic şi să se simtă confortabil cu sine. Acest învăţător – nu este cel care vine de undeva, în fiecare dintre voi se află câte unul. Astfel, uneori, învăţătorul trebuie să fie protejat, şi nu pentru că el sau ea este respectat ori dimpotrivă slab, ci pentru că ne arată adevărul şi trebuie să ne poarte.

Când întâlnesc alţi învăţători admir ceea ce au reuşit să facă, mai ales că fiecare dintre ei au depăşit o durere sau o suferinţă personală. Nu există învăţător perfect. Fiecare dintre noi este un învăţător în ceva. Vreau sa înţelegeţi că acest cuvânt „învăţător” este un concept funcţional, nu absolut. Oamenii uită acest lucru foarte, foarte uşor.

Şi în sfârşit, un învăţător poate uita de unde a venit şi îşi poate uita funcţiile reale ale misiunii sale. Dacă vom utiliza această funcţie ca pe un aparat, de exemplu ca pe o busolă, atunci vom folosi oportunitatea acesteia. Iar această funcţie uneori se cere a fi restaurată. Cu alte cuvinte, nu există lucruri perfecte, toţi avem nevoie de îmbunătăţiri, de sprijin.

Şi scopul tuturor este de a înţelege adevărul sau de a ne aminti de acest adevăr şi de dragostea pe care o purtăm în noi. Şi îmi doresc foarte mult, ca orice învăţător, inclusiv eu, să nu devină o barieră în calea înţelegerii propriului vostru adevăr. Voi fi foarte fericit dacă voi adăuga ceva substanţial pe calea voastră. Uneori este foarte greu să nu stai ca o piatră în drumul cuiva.”

(extras din înregistrările seminarului de la Harkov, Ucraina, mai 2007)