Practica Sundao

Sundao, această discplină spirituală cuprinde mai multe categorii:

Warm-Sundao (încălzire prin Sundao)

Warm-Sundao are drept scop activarea întregului sistem energetic din corpul uman. Exerciţiile sunt concepute pentru a deschide canalele merdiane şi pentru a creşte fluxul de energie, ceea ce permite ca procesul de vindecare să se desfăşoare în mod natural.

Potrivit medicinei orientale trupul nostru este un sistem de meridiane, care are o legătură directă cu circulaţia sângelui şi cu muşchii. O persoană poate fi flexibilă şi puternică în acelaşi timp. Atunci când muşchii prezintă o tensiune cronică (se simte ca o slăbiciune constantă), înseamnă că energia nu ajunge în anumite părţi ale organismului. Totodată înseamnă că există o alimentare slabă cu oxigen şi sânge. în principiu, aceasta este cauza imediată a unei boli.

Exerciţiile de Sundao cresc flexibilitatea, echilibrul şi îmbunătăţesc starea de sănătate. Această practică este astfel concepută încât implică toţi muşchii, tendoanele, articulaţiile şi glandele, ajutându-le să funcţioneze corespunzător. De asemenea se obţine oxigen suficient, iar sângele circulă în tot organismul.

Deeper Sundao (respiraţie profundă Sundao)

Deeper Sundao se bazează pe concentrarea respiraţiei pe abdomenul inferior şi pe anumite poziţii speciale ale corpului – numite poziţii de respiraţie. Se respiră pe o melodie specială care în vechime era cântată de maestru. Aceasta a fost transmisă din generaţie în generaţie, de la învăţător la ucenic.

Melodia se cântă cu un flaut din bambus, care în coreeană se numeşte Daekyum. în fundal se aude sunetul unui val şi cântecul păsărilor, toate urmând un anumit ritm.

Acest ritm reglează durata unei inspiraţii şi a unei expiraţii, precum şi schimbarea atitudinii în timpul desfăşurării acestor exerciţii.

Se combină respiraţia profundă cu tensiunea care se formează în timpul unei posturi. Astfel se creează o concentrare foarte bună şi se ajunge la o stare de calm.

Posturi structurale şi de tensionat

În Sundao s-a dezvoltat o tehnică specială de a lucra cu energiile. Este vorba despre dorinţa omului de a sta în anumite poziţii creând durere şi tensiune în muşchi. Atunci când o persoană rezistă suficient de mult, energia începe să sculpteze blocuri. Multe dintre posturi se asociază cu energizarea abdomenului, deoarece stomacul este un loc central, nu doar în corp, ci şi în sistemul nostru energetic. Abdomenul este ca un rezervor de energie. Cea mai mare cantitate de energie pe care o primim de la mamă vine la noi prin cordonul ombilical. Această energie este proiectată pentru creşterea omului, însă în timp aceasta ajută la punerea în aplicare a posibilităţilor de creaţie. De obicei temerile, durerea emoţională şi alte sentimente se suprapun peste această energie.

Aceste exerciţii de posturi pot penetra canalele energetice, revitalizând locul şi făcând posibilă plecarea energiei din acest cerc vicios care sunt suferinţele, ajutând astfel fiinţa să-şi realizeze întregul potenţial.

Practici de vindecare în perechi

În Sundao se acordă o atenţie deosebită metodei de lucru în perechi. Prin această modalitate se învaţă a lua contact cu energia, a interacţiona cu lumea şi în lume.

Acest tip de lucru se practică prin intenţie şi anumite tehnici care pot echilibra sistemul nostru energetic. Efectele sunt vizibile atât la nivel fizic cât şi la nivel emoţional şi spiritual.

Împărtăşire în grup

Acestea sunt nişte interviuri speciale care se iau pe tot parcursul seminarului. Sunt concepute pentru a conecta experienţa senzaţiilor corporale cu capacitatea de înţelegere a fiinţei umane.

Call Now Button