Reiki

Deoarece aţi activat acest link, presupun că sunteţi interesaţi de ceea ce este REIKI.

Nu voi folosi însă modul uzual de prezentare a acestui sistem deosebit de vindecare spirituală. Doresc doar să vă împărtăşesc câteva gânduri şi câteva direcţii.

Fiind un sistem de vindecare energetic, spiritual … probabil vă întrebaţi … ce este, cum funcţionează, ce simţiţi, funcţionează? … şi multe alte întrebări.

Este firesc, ar fi ciudat dacă nu o veţi face. Fiţi însă sigur de un lucru … doar pentru că nu este vizibil … nu înseamnă că nu funcţionează sau că nu există. Nici vântul nu se vede … dar îi simţiţi prezenţa, vedeţi mişcarea pe care o provoacă; nici undele radio nu sunt vizibile … însă ele există, le auziţi, … sau curentul electric … îl vedeţi doar în momentul în care apare o reacţie … sau atunci când din greşeală ori intenţionat intraţi în contact direct.

Există însă atâtea materiale şi cărţi despre Reiki încât nu aş face altceva decât să redau ceea ce deja a fost scris şi spus de nenumărate ori. De aceea îmi permit să trec direct la ceea ce cred că este important.

Alegeţi REIKI atunci când:

  • doriţi să obţineţi o schimbare
  • doriţi să vă asumaţi responsabilitatea propriei vieţi
  • doriţi să vă vindecaţi … la nivel fizic, psihic sau emoţional
  • doriţi să păşiţi pe un drum nou, greu, …
  • doriţi să aveţi mai multă încredere în voi
  • doriţi ajutor
  • doriţi să evoluaţi spiritual, adică să vă cunoaşteţi în profunzime
  • doriţi să păşiţi pe calea luminii

Schimbarea se va produce în mod sigur. Deseori într-un moment neaşteptat şi altfel de cum v-aţi imaginat. însă cu siguranţă … în favoarea voastră. Nu trebuie să vă fie frică, aveţi încredere în intuiţia voastră, în sursa divină, în supraconştientul vostru, în ghidul vostru personal sau în îngerul păzitor. Ţineţi minte „Cineva acolo sus vă iubeşte!” şi există, chiar dacă nu se vede, cu toate că de cele mai multe ori nu îl auzim sau nu îl percepem.

În momentul în care consideraţi că sunteţi pregătiţi să păşiţi pe acest drum şi doriţi să obţineţi mai multe informaţii, vă recomand să căutaţi cu inima voastră un maestru Reiki. Să nu vă fie teamă să vorbiţi cu mai multe persoane. Important este să vă simţiţi bine cu acest maestru, să aveţi încredere în el, să vă simţiţi protejaţi şi înţeleşi. Să primiţi atenţia de care aveţi nevoie.

Nu contează sumedenia de diplome pe care le are sau nu, (ajunge una) sau dacă vi le expune ori nu, contează ceea ce vă poate dărui: încredere, iniţiere, călăuzire, sprijin. Fiţi atenţi ca acest maestru să fie pe cât posibil armonios şi echilibrat. Pe parcursul drumului vostru este posibil să aveţi din când în când nevoie de ajutor, de un sfat, de un sprijin pentru a înţelege sau pentru a vedea lucrurile altfel de cum sunteţi obişnuiţi acum. Atunci se dovedeşte a fi adevărată valoarea maestrului ales.

Maeştrii Reiki găsiţi şi printre noi. Ei lucrează după diferite sisteme, pornind de la cel clasic Usui, ajungând apoi la altele.

Vă doresc o cale luminoasă, plină de cunoaştere, înţelegere şi înţelepciune.

prezentat de Gerhild Baloşan

Linkuri recomandate: www.reiju.org, www.reikiromania.com

Terapeuţi acreditaţi
Gerhild Baloşan gerhildb@yahoo.de 0041 (0)76 336 8096
Roberta Neamţu roberta_neamtu@yahoo.com 0722 33 06 52
Carmen Defta carmendefta@yahoo.co.uk 0722 31 98 01
Luminiţa Lifticariu lifticariu@yahoo.com