Terapia Dorn

Metodă naturală de îndreptare şi reaşezare a coloanei vertebrale şi a încheieturilor

Coloana vertebrală nu este doar un organ de susţinere a corpului uman, înainte de toate este un înveliş protector al măduvei spinării, parte a sistemului nervos, responsabilă cu reglarea şi buna funcţionare a tuturor organelor, ţesuturilor şi chiar a fiecărei celule în parte.

Dureri, dereglări şi transformări ale ţesuturilor nu doar în zona spatelui, ci şi din alte regiuni ale corpului, care de cele mai multe ori sunt provocate de o iritaţie a rădăcinilor nervilor spinali în zona în care ies din coloana vertebrală, în urma unor deplasări, poziţii vicioase sau blocaje la nivelul unuia sau a mai multor corpuri vertebrale.

În toate aceste situaţii avem de a face cu o patologie care necesită un tratament cauzal. Un terapeut cu o mână sensibilă şi pricepută poate depista poziţia vicioasă a vertebrei şi poate chiar să o corecteze.

Terapia Dorn, reprezintă o metodă simplă şi foarte eficientă pentru rearanjarea încheieturilor şi a vertebrelor în poziţia lor corectă anatomică.

Diferenţa dintre metoda Dorn şi metodele unui chiropractician, este stilul de lucru, care este natural şi blând. Mişcările bruşte şi brutale ce se întâlnesc în chiropractică nu există în terapia Dorn.

În cazul unei discopatii acute, după un accident, o lovitură brutală ori căderea de la înălţime este obligatoriu, excludem unele fisuri, fracturi sau deplasarea completă a discului sau a încheieturii, un examen radiologic sau consultarea unui medic.

În cazul în care vizita la medic rămâne fără un rezultat convenabil, deoarece în cele mai multe cazuri, medicul nu poate reaşeza încheieturile, vă recomand drumul spre terapia Dorn.

NU trebuie să trăiţi cu durerea!

Reaşezarea se face în armonie şi prin mişcarea naturală a corpului. Prin mişcarea pendulară activă a membrelor, se repoziţionează coloana vertebrală. Prin mişcările armonioase şi fine se evită hipermobilizarea încheieturilor şi bruscarea musculaturii şi în acelaşi timp o posibilă rănire.

De asemenea se pot reaşeza şi rearanja toate încheieturile, ceafa, maxilarul, vertebrele, umerii, braţele, mâinile, picioarele, gleznele, etc.

Poate v-aţi întâlnit în decursul timpului cu persoane care au o lungime diferită a picioarelor sau cu persoane care ramân înţepenite din spate, ori cu persoane care au probleme la mestecat şi vorbit, din cauza maxilarului deplasat.

În cele mai multe cazuri aceste probleme se pot rezolva printr-o singură şedinţă.

Simptome cauzate prin deplasarea vertebrelor!

În afara durerilor de spate şi a durerilor musculare ale spatelui, voi enumera câteva dintre simptomele posibile cauzate de o uşoară deplasare a vertebrei:

 • dureri de cap
 • oboseală cronică
 • probleme oftalmologice
 • tinitus (sunet neîntrerupt în urechi)
 • polipi
 • răceală cronică
 • tiroidită
 • probleme de inimă
 • dureri de spate, umeri
 • dureri de braţe
 • alergii
 • probleme digestive
 • probleme de dezintoxicare
 • nervul sciatic
 • probleme sexuale, hemoroizi
 • şi multe altele.

Probabil vă întrebaţi cum e posibil!

Răspunsul este simplu!

Prin deplasarea uşoară a unei vertebre sau încheieturi, musculatura preia greutatea şi o parte din susţinerea sistemului osos deranjat.

Ca urmare, musculatura se întăreşte sau chiar se blochează în zona aceea.

O musculatură întărită sau blocată nu mai lucrează corect şi afectează în timp şi musculatura din jurul ei. Acest lanţ duce până la urmă la simptome a căror cauză se află cu totul altundeva decât vă aşteptaţi.

În concluzie, dacă vă confruntaţi cu simptome şi boli cărora nu le daţi de cap printr-un tratament obijnuit, ar fi bine să verificaţi coloana vertebrală pentru a exclude deranjamentele din această parte.

Masajele simple vă pot aduce o ameliorare însă NU rezolvă problema, până nu aţi reaşezat partea deplasată.

prezentat de Gerhild Baloşan, mail:gerhildb@yahoo.de

O scurtă demonstraţie de cum poate decurge un tratament, aici
.

Terapeuţi acreditaţi
Gerhild Baloşan gerhildb@yahoo.de 0041 (0)76 336 8096
Roberta Neamţu roberta_neamtu@yahoo.com 0722 33 06 52
Luminiţa Lifticariu lifticariu@yahoo.com