MerKaBa - Activarea corpului de lumină

MerKaBa – Activarea corpului de lumină
mer-ka-ba”Inspiraţi adânc energia pură a vieţii în chakrele voastre luminoase, şi lasaţi MerKaBa să trăiască. Deschideţi-vă inima, fără frică, către necunoscut şi priviţi cu ochi de copil în ochii lui Dumnezeu, în fiecare om care vă iese în cale. Este atât de simplu.” Drunvalo Melchizedek

Doresc să încep acest articol despre MerKaBa cu o poveste, mai bine spus cu o parte dintr-o poveste, care este spusă încă de la începutul timpurilor în imagini şi forme diferite. Modul în care se povesteşte şi imaginile, care se schimbă în funcţie de timp şi cultură este altfel, însă esenţa rămâne mereu aceeaşi.

Veşnicul început al sfârşitului

Povestea noastră nu are nici început şi nici sfârşit. Doresc să o numesc „Veşnicul început al sfârşitului”. Are la bază cartea cu acelaşi titlu a lui Ottinger Ammann. Ea există dincolo de timp şi spaţiu. Acolo unde tot ceea ce a fost creat şi ce va fi creat vreodată zace în propria energie, liniştită, constantă.

Câteodată numim acest spaţiu, „Sursa” Linişte, Vidul, Dumnezeu, Nirvana sau spaţiul Quantic.

În acest vid, se nasc impulsuri, valurile care apar pe suprafaţa lacului. Aceste valuri sunt mişcarea liniştii şi a bucuriei în sine. Îşi regăsesc expresia în această creaţie din care facem parte. Fiecare om în sine este o expresie a acestei dorinţe a vieţii, jocul energiei curate cu ea însăşi, în nenumărate variante şi constelaţii. Viaţa, pentru a se „manifesta” are nevoie de o multitudine de forme şi experienţe. Iar aici intră în joc MerKaBa.

De-a lungul timpului, în culturi diferite, descoperim mereu indicii despre o forţă, un câmp energetic, care este numit: templu, câmp de lumină, tronul divin, vehicul de lumină din diamante sau vehicul pentru a călători între dimensiuni.

Însă chiar în tradiţia creştină şi cea evreiască este foarte cunoscut şi înrădăcinat sub numele de câmpul de lumină MerKaBa. De asemenea se ştie de el şi în culturile şamanice precum Tradiţia Boen din Tibet sau în Sufism. În continuare mă refer la câmpul MerKaBa aşa cum este prezentat de Drunvalo Melchizedek.

Ce este MerKaBa?

MerKaBa este corpul nostru de lumină. Este un câmp energetic fin, transdimensional, compus din câmpuri geometrice, care înfăşoară corpul nostru. Ele creează forma unui tetraedru stelar. Două dintre aceste tetraedre stelare intră într-o rotaţie contrară una faţă de cealaltă, în timp ce un al treilea tetraedru este static şi înrădăcinat în corpul fizic.

Tetraedrul stelar este una din formele de bază din câmpul energetic al unui corp viu. Este compus din două tetraedre, cel solar şi cel pământesc, care interacţionează. Ele reprezintă balanţa şi integrarea perfectă a celor două aspecte polare ale creaţiei materiale: feminin- masculin, lumină-întuneric, extindere-contracţie. MerKaBa este sursa întregului nostru sistem energetic, a chakrelor, a aurei, a meridianelor energetice, a corpului nostru energetic şi fizic.

Ce înseamnă transdimensional?

MerKaBa se activează cu ajutorul câmpurilor energetice ale corpului fizic. Activarea acestui câmp ne sprijină pe de o parte în a fi ancoraţi pe deplin în această realitate materială, pentru a putea dezvălui întregul potenţial, iar pe de altă parte deschide accesul spre întregul spectru al dimensiunilor. Această deschidere are loc succesiv, în armonie cu evoluţia conştiinţei noatre individuale şi colective, şi este supravegheată de Sinele Superior. Cu cât suntem mai prezenţi în realitatea fizică, şi o îmbrăţişăm cu toate aspectele ei, cu atât mai mult se deschide intrarea spre celelalte planuri ale fiinţei.

Mereu auzim că deja am depăşit etapa MerKaBa – tetraedru stelar, şi că acum ne mişcăm în alte dimensiuni, iar această formă de MerkaBa ne reţine în corpul fizic. Doresc însă să vă ofer următorul impuls pentru a reflecta.

Pe de o parte există tradiţii în care Tetraedrul Soare se roteşte în sens invers faţă de Tetraedru Pământ. Drunvalo a spus că unele culturi şamanice îl folosesc aşa.

Această rotaţie în sens opus creează un câmp energetic care deschide accesul spre dimensiuni mai înalte ale acestei octave de conştiinţă, oferind toate experienţele posibile.

Putem folosi toate tonalităţile acestei octave, dar nu avem acces la alte octave.

Însă metoda de mai sus, în care se roteşte tetraedrul complet, creează un câmp de energie, care ne deschide accesul spre toate dimensiunile şi spre toate octavele. Cu alte cuvinte, activăm un receptor, care nu percepe doar unde scurte, ci recepţionează toată gama undelor de frecvenţă, de la ultrascurte la ultralungi.

Pe de altă parte, încă experimentez în fiecare moment al vieţii că suntem legaţi şi înrădăcinaţi foarte puternic de planul nostru fizic. Uneori am impresia că ne adâncim tot mai mult în acest plan în loc să ne detaşăm de el şi să evoluăm. Un aspect important în evoluţia noastră individuală şi a creşterii spirituale, este acela de a fi bine înrădăcinaţi în corpul fizic. În Budismul Zen este vorba despre „Rădăcini şi Aripi”. Pentru a accesa cerul, ceea ce înseamnă, a accesa planurile înalte, trebuie să fim bine înrădăcinaţi în pământ, precum un copac puternic, cu rădăcinile bine înfipte. Iar corpul nostru de lumină ne ajută şi în acest sens.

Structurile macro şi microcosmice

În decursul timpului am primit un respect tot mai mare în lucrul cu MerKaBa, am devenit foarte atent şi am privit cu smerenie forţa şi potenţialul care ne stă la dispoziţie prin acest câmp viu de energie. Cum şi când se dezvoltă potenţialul acestei energii depinde de evoluţia personală.

În traducere, cuvântul MerKaBa, înseamnă „câmp energetic”, care este compus din structuri care se rotesc în sens contrar, şi care integrează atât spiritul cât şi corpul.

Acest câmp are forma unei galaxii spiralate, care este compusă din crengi care se rotesc în sens opus, precum Calea Lactee, din care face parte sistemul nostru solar. Centrul acestei galaxii în formă de spirală este reprezentat de o gaură neagră, care este privit ca un Punct Zero. La fel, în centrul câmpului MerKaBa găsim un Punct Zero, o gaură neagră.

Acest centru reprezintă o poartă între lumi, prin care putem trece în alte dimensiuni. Oriunde se află câmpuri electromagnetice care se rotesc, precum tetraedrele stelare, apare şi un câmp magnetic sub formă de torus. Câmpul torus care este creat prin activarea MerKaBa, este o parte importantă a corpului nostru de lumină. Însă mai multe informaţii detaliate ar depăşi cu mult dimensiunea acestui articol.

Deoarece creaţia este construită sub formă de fracţiuni (fractal), regăsim aceste câmpuri magnetice spiralate în toate planurile. Ce înseamnă de fapt fractal?

Este asemănarea între forme în toate etapele sale, de mărire sau micşorare. La fel cum forma MerKaBa se aseamănă cu o galaxie, regăsim această formă până la nivel celular. Fiecare celulă este un câmp MerKaBa mic. Şi dacă ne adâncim în continuare în microcosmos, găsim şi în planul subatomic, câmpuri energetice care se rotesc. Dacă privim în cealaltă direcţie, spre Macrocosmos, regăsim şi aici aceste forme asemănătoare.

Drunvalo spune în cartea „Floarea vieţii II”, că toată creaţia în care trăim este o MerKaBa. Din această perspectivă putem privi MerkaBa ca un proiector, prin care sunt proiectate impulsurile şi intenţiile sursei. Suntem creaţie şi creatori în acelaşi timp.

Ce valoare are MerKaBa şi ce activează?

Fiind forma creaţiei, a Sursei, MerKaBa ne deschide accesul spre potenţialul nostru iniţial, din Sursă. Ne ajută, după vorbele lui Gothe, să devenim oameni din fiinţe umane. (??) Vorbele originale a lui Goethe (mare poet lb. Germană) „În fiecare fiinţă umană, se regăseşte potenţialul de a deveni Om.”

Se simte tot mai mult că suntem martori şi cocreatori a unei schimbări importante din istoria omenirii. Elisabeth Sathouris, biolog şi cercetătoare de viitor, compara evoluţia omenirii cu evoluţia individului. Din punctul ei de vedere ne aflăm între pubertate şi adolescenţă. Acest proces de transformare, ne cere să ne confruntăm cu frica individuală şi colectivă, cu structurile personalităţior limitate, cu părerile învechite şi cu părţile întunecate ale fiinţei noastre. Să le acceptăm, să le îmbrăţişăm şi astfel să le eliberăm.

În acest fel eliberăm energiile necesare, pentru a deveni fiinţe responsabile, atente, binevoitoare şi tolerante, fiinţa care aşteaptă în interiorul nostru pentru a fi eliberată. Avem la dispoziţie o sumedenie de informaţii din diferite culturi şi perioade de timp. Drumul geometriei sacre şi al câmpului MerKaBa este doar unul dintre ele. El era deja înrădăcinat în perioada Atlantidei şi a Lemuriei.

Se spune că forţa care activează MerKaBa este iubirea necondiţionată, a tot purtătoare. Şi aşa este. Însă în decursul vieţii mele am întâlnit foarte puţini oameni, care sunt într-adevăr această iubire.

MerKaBa este drumul iubirii şi ne susţine la descoperirea potenţialului din interiorul nostru, la eliberarea acestei fiinţe plină de iubire şi de a fii această fiinţă, de a o trăi. Drumul de care ne aminteşte Drunvalo Melchisedek îşi are începutul în planul spiritual. Folosim puterea intenţiei şi a concentrării noastre, pentru a ne activa câmpul de lumină.

Experienţe din practică
vocile celor care folosesc MerKaBa în viaţa lor pot descrie cel mai bine cum sunt şi ce simt:

… mă aflu într-o fază în care sunt mereu confruntat cu frica de viitor, chiar dacă ştiu că trăim în prezent, acum, aici. Cu ajutorul câmpului MerKaBa mă simt din nou „ocrotit” şi astfel am încredere că „totul o să fie bine”. Activarea câmpului MerKaBa creează o forţă interioară, iar eu strălucesc din interior … nu întotdeauna .. însă tot mai des.
În afară de asta mă simt mai liniştit, mai relaxat, ceea ce mă face să cred că mă apropii, pas cu pas, tot mai mult de centrul meu …
… seminarul a fost o experienţă foarte profundă, şi activez câmpul MerKaBa zilnic, mă ajută să mă centrez, şi recunosc clar ceea ce vreau sau nu vreau. De asemenea recunosc clar oamenii care nu îmi sunt binevoitori. Însă recunosc şi pe cei binevoitori. Pe de altă parte am nevoie şi de multă linişte şi timp pentru mine însumi, ceea ce savurez …
… viaţa a devenit mai intensă. Vocea mea s-a trezit. Şi totodata am devenit conştient de prezenţa mea, de faptul cum mă percep alţii. Când vorbesc, vorbesc cu mai multă forţă, şi trebuie chiar să învăţ să controlez intensitatea vocii şi a tonalităţii. Atunci când cânt, am impresia că vocea mea este ea însăşi un intrument muzical: un sentiment, ca o vibraţie din interiorul meu, din burta mea, care se cristalizează prin respiraţie şi apoi se materializează. M-am deschis înspre interior şi în acelaşi timp spre exterior, dintr-un anume punct … care sunt Eu …

Doresc să închei acest articol cu câteva cuvinte din parte lui Taruna N. Reupsch:

„Sensul vieţii constă în a te şlefui şi a te forma conform armoniei divine, pentru a străluci şi a ilumina lumea. Pământul va vibra de bucurie, fericire, lumină şi extaz. Cu toţii avem locul nostru, iar prin felul nostru unic, prin deosebirile noastre se cristalizează diversitatea luminii divine şi a conştiinţei. Şi pentru că tu faci parte din aceasta, tu eşti chiar lumina.

Deci, nu există sens în viaţă, doar dacă tu îi dai un sens, şi acest lucru îl faci în momentul în care recunoşti lumina din tine, atunci când începi să foloseşti această lumină şi dragoste creatoare. Responsabilitatea îţi aparţine ţie şi nu divinităţii. Tu însuţi eşti Divinitatea, nici mai mult, nici mai puţin. Deci haideţi să ne luăm viaţa în propriile mâini, şi să o formăm aşa cum ne dorim. Viaţa este frumoasă, haideţi să o sărbătorim în aşa fel ca această planetă să stralucească într-o lumină colorată.”

Rainer Kitza: După un timp îndelungat ca întreprinzător, consilier în industrie, iar în prezent ca lider de seminarii şi consilier pe plan internaţional, asociez elemente din geometria sacră, înţelepciunile indigene, tradiţii spirituale şi psihologie umanistă într-o şcoală modernă a misteriilor, al cărui scop este acela de a descoperi misterul vieţii şi de a-l trăi cu bucurie şi recunoştinţă. www.blumedeslebens.de